Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı evden çıkıldığında maske takılması çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan’da koronavirüs vakalarının yüzde 72’si iyileşti

Suudi Arabistan’da cuma günü, koronavirüsten iyileşen vakaların oranı, toplam vaka oranının yüzde 72’sine ulaştı.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 3 bin 159 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile çeşitli bölgelerde cuma gününe kadar kaydedilen toplam vaka sayısının 226 bin 486 kişi olduğunu, vakalardan 6 bin 130’unun aktif vaka olarak hala tedavi gördüğünü ve 2 bin 220’sinin durumunun kritik olduğunu bildirdi. Yeni vakaların yüzde 38’inin kadınlar, yüzde 62’sinin ise erkeklerden oluştuğu ifade edildi. Vakaların yüzde 5’ini yaşlılar, yüzde 11’ini çocuklar, yüzde 84’ünün ise yetişkinlerden oluştuğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı 54 bin 472 testin daha yapılması ile toplam 2 milyon 179 bin 808 testin yapıldığını açıklayarak, bin 930 kişinin daha iyileşmesi ile toplam iyileşen vaka sayısının 163 bin 26’ya yükseldiğini, 51 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam ölüm sayısının 2 bin 151’e yükseldiğini belirtti.

Bakanlık herkese “Elleri su ve sabun ile yıkamaya dikkat edilmesi ve bunun koronavirüsten korunmak için en önemli yol olması” konusunda çağrıda bulundu. Bakanlık yetkili yaptığı açıklamada ise herkesin evden çıkarken tıbbi, kumaş veya ağız ve burnu kapatan maske takması gerektiğini, kapalı alanda tek başına olan kişilerin istisna olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı virüs semptomları olan veya test yaptırmak isteyen herkesten, “Mev’id” uygulaması üzerinden yapılan öz-değerlendirme hizmetini kullanmalarını veya Kovid-19 belirtileri hisseden kişilere hizmet verilmesi için oluşturulan ve 237 kliniği bulunan “Tatman Kliniklerine” gitmelerini istedi. Bakanlık ayrıca, bu kişilerin, günün her saatinde hizmet veren “937” nolu danışma merkezini arayarak etkileşimli hizmetlerden faydalanabileceklerini ve WhatsApp uygulaması üzerinden 920005937 numarası ile sağlık bilgileri ve virüse dair son gelişmeler hakkında bilgi almalarına yönelik tavsiyelerini yineledi.

Şarkul Avsat