Kuveyt’te meclis oturumu koronavirüs nedeniyle ertelendi

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, Sağlık Bakanı Şeyh Basil es-Sabah’ın bazı milletvekilleri ve Genel Sekreterlik’te görev yapan bir dizi çalışanın koronavirüsten etkilendiğini belirttiği mektubun ardından bugün yapılaması kararlaştırılan meclis oturumunun ertelendiği bilgisini paylaştı.

Mecliste yapılması kararlaştırılmış oturumda Maliye Bakanı’na yöneltilen soruların yanıtlanması planlanmıştı.

Meclis Başkanı Ganim basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı’yla yapılan telefon görüşmeleri ile milletvekilleri ve Genel Sekreterlik personelinin test sonuçları sebebiyle oturumun düzenlenmemesini tavsiye eden resmi mektubun kendilerine ulaştığını ve durumun Meclis Ofisi’yle istişare edilmesinin ardından herkesin güvenliği için oturumu erteleme kararı alındığını ifade etti.

Ganim sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeniden test yapılmasını gerektiren durumlar, enfekte vakalarla temasta bulunanlar ve ayrıca halihazırda enfekte olduğu kesinleşmiş olanlar var. Koronavirüsten etkilenenlerin isimlerini ve sayılarını açıklamam kesinlikle mümkün değil. Meclis Başkanı olarak bana test sonuçları hakkında bilgi verildi. Bu sonuçların açıklanması meselesine gelince; bu konu Sağlık Bakanı ve ilgi kurumların yetki alanına giriyor.”

Meclisteki oturumun ertelenmesi, Meclis Başkanı Ganim ile Muhammed el-Mutayr arasındaki tartışmayı da gündeme getirdi. Mutayr, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, koronavirüsten etkilenen kişilerle temasta bulunması dolayısıyla Meclis Başkanı’nın bizzat kendisinin yasağa tabi olduğunu iddia etti. Ancak bu iddia Millet Meclisi Başkanı’nın Twitter hesabında paylaşılan mesajla yalanlandı.

Şarkul Avsat