Suudi Arabistan Kuzey Sınır Bölgesi Valisi yeni bir dijital platform başlattı

“Developmental Initiative (Kalkınma İnisiyatifi)” için dijital platform, çarşamba günü Suudi Arabistan Kuzey Sınır Bölgesi Valisi Faysal bin Halid bin Sultan, Kuzey Sınır Üniversitesi Rektörü Muhammed al Şehri ve bölgenin devlet daireleri müdürleri tarafından başlatıldı.

Dijital platform, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) ve girişimcilere bilgi, beceri ve hizmetleri sunmayı amaçlıyor.

YENİ PLATFORMUM FAYDALARI

Platform aynı zamanda, yatırımcılara bölgenin rekabet avantajları ve bütün sektörlerdeki girişimcilere sunulan yatırım fırsatları hakkında ayrıntılı bilgi sunan, “Tanmawi” gelişim inisiyatifini tanıtmak için özel bilgilere sahip.

Prens Faysal, dijital platformun açılmasının, bu girişimin tüm faaliyetlerini içeren bir platform olmasının yanı sıra fırsat ve yatırımlara katkıda bulunacağını, bölgedeki umut vaat eden, yeni fikirlere sürekli yer verileceğini ve başarı fırsatlarını artıracağını ifade etti.

Prens Faysal, girişimin KOBİ’lerin net bir analizini sunmadaki başarısını ve eksikliklerin ortaya çıkmasını ve bunlara yönelik pratik bir stratejinin hazırlanmasına olan katkısına övgüde bulundu.

VİZYON 2030 HEDEFİNİN PARÇASI

Prens Faysal, VİZYON 2030’un hedeflerine ulaşmak için girişimcileri teşvik etme ve KOBİ’lerin sayısını artırmaya olan ihtiyacı vurguladı. Prens ayrıca, özel sektörün GSYH’ye katkısının oranını artırarak, ürün ve hizmetlerde kendi kendine yeterlilik, ihracatı teşvik etme ve gelir kaynaklarındaki çeşitlilik yoluyla vatandaşlara hizmet etmek için daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Söz konusu girişim Prens Faysal tarafından iki yıl önce başlatıldı. Vizyon 2030 reform planı hedeflerine göre, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sayısını artırmayı, bölgede sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı, bölgenin Suudi Arabistan’daki GSYİH büyümesine katılımını artırmayı ve bölgeyi yatırım için cazip bir yer haline getirmeyi amaçlıyor.

Arab News