Körfez ülkelerinde iyileşen vaka sayıları yükselirken, test sayıları da artıyor.
Suudi Arabistan koronavirüs (Kovid-19) salgınında kontrol ve denetimin sağlanmasının, vaka eğrisinin düşmesinde katkı sağladığını belirtti. Öte yandan Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, nüfus genelinde 2 milyon 670 bin 926 testin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali “Doğrulanmış vakalar, kritik vakalar ve ölüm sayılarında bir istikrar olduğunu ve bunun kontrol ve denetim için verilen çabaların meyveleri” olduğunu belirtti. El-Abduali “Sağlık sektörüne verilen sınırsız desteğin, ülkenin tüm bölge ve gruplarında ihtiyacı olanlar için sağlık güvenliğinin sağlanmasında katkıda bulunduğunu” ifade etti.
Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı pazar günü, 2 bin 504 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini, böylece toplam vaka sayısının 250 bin 920’e yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık, 3 bin 517 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen vaka sayısının 197 bin 735’e yükseldiğini açıkladı.
39 kişinin daha virüse bağlı olarak hayatını kaybetmesi ile toplam kaydedilen ölüm sayısı 2 bin 486’ya yükselirken,, aktif vaka sayısı 50 bin 699’a yükseldi, vakalardan 2 bin 180’ninin sağlık durumu kritik ve yoğun bakımda tedavi görüyor.
Kuveyt
Kuveyt Sağlık Bakanlığı pazar günü, bir kişinin daha koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybetmesi ile ülkede toplam kaydedilen ölüm sayısının 408’e yükseldiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Abdullah es-Sened, 300 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini böylece toplam vaka sayısının 59 bin 204’e yükseldiğini ve 132 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı.
Kuveyt Sağlık Bakanlığı, dün erken saatlerde, son 14 saatte 667 kişinin daha iyileşmesi ile toplam iyileşen vaka sayısının 49 bin 687’ye ulaştığını duyurdu.
Umman
Umman Sağlık Bakanlığı pazar günü, 10 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam ölü sayısının 318’e yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık, 933’ü Ummanlı, 224’ü ise farklı uyruklardan olmak üzere, bin 157 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini böylece toplam vaka sayısının 66 bin 661’e yükseldiğini açıkladı.
Bakanlık bin 232 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen vaka sayısının 44 bin 4’e ulaştığını bildirdi.
BAE
Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) 211 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile toplam vakasının 56 bin 922’ye yükseldi.
BAE Sağlık Bakanlığı bir kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam vaka sayısının 339’a yükseldiğini ve 352 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen vaka sayısının 49 bin 269’a ulaştığını duyurdu.
Katar
Katar Sağlık Bakanlığı pazar günü 3 kişinin daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmesi ile ülkede kaydedilen toplam ölüm sayısının 157’ye yükseldiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı 340 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 106 bin 648’e yükseldiğini açıkladı.
Bakanlık ayrıca, 354 kişinin daha iyileşmesi ile toplam iyileşen vaka sayısının 103 bin 377 kişi olduğunu bildirdi.