İsrail ordusu, Hizbullah tehdidinin ardından Lübnan sınırına askeri takviye yapıldığını duyurdu.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Durumun değerlendirmesi göz önüne alındığında… Kuzey Askeri Komutanlığına bir piyade takviyesi gönderme kararı alındı” ifadelerini kullandı.
Verilen bu karar, İsrail’in Suriye’de Hizbullah liderlerinden birini öldürmesinden sonra alındı.
İsrail tarafından Suriye’ye gerçekleştirilen hava saldırısında Lübnan Hizbullah’ından bir lider öldürüldü.
Hizbullah, Güney Lübnanlı Ali Kemal Muhsin’in, Şam havaalanı yakınlarında gerçekleştirilen İsrail hava saldırısı sonucunda yaşamını yitirdiğini doğruladı.
Gerçekleştirilen hava saldırısıyla ilgili olarak Batılı istihbarat kaynakları, Şam’ın hemen dışında yer alan İran destekli güçlere ait bir cephaneliğin vurulduğunu belirtti.
Hizbullah 2011 yılından bu yana İran’ın amacının bir parçası olarak Devlet Başkanı Beşşar Esed’in yanında yer alarak Suriye’de savaşçı konuşlandırıyor.