Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi

Sisi: Mısır, modern tarihinde daha önce görmediği zorluklarla karşı karşıya

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yaptığı açıklamada, Mısır’ın modern tarihinde daha önce görmediği zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ancak bununla birlikte Sisi, ülkesinin, güvenliğini koruyacak ve Mısırlılara yaşam haklarını garanti edecek şekilde krizlerin üstesinden gelebileceğine olan inancını ifade etti.

Sisi, ‘23 Temmuz Devrimi’nin 68’inci yıldönümü vesilesiyle Mısır Devlet Televizyonu’ndan yaptığı konuşmada, “Çevremizde olup bitenler, Mısırlıların tek yürek olmasını gerektiren son derece tehlikeli meselelerdir. Ulusal güvenliğimize yönelik tehditler, halkın imkanlarını korumak için geniş bir yeteneğe sahip olmamızı gerektiriyor” ifadelerini kullandı. Gelecek nesillerin güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir ülkede iyi bir hayat yaşama hakkına sahip olduğunun altını çizen Mısır Cumhurbaşkanı, “Gelişime ayak uydurma yeteneğimize olan güvenimiz tamdır. Ülke, kapsamlı bir stratejik vizyon uygulamaya devam ediyor” şeklinde konuştu. Mısır’da diğerine saygı duyma inancının yerleşik olduğunu belirten Sisi, Mısır’ın haklarının ve kazanımlarının koruması için tüm gerekenlerin yapılacağını vurguladı. Sisi, Mısır’ın bugününü ve geleceğini güvence altına almak için istenen konuma ve hedeflerine ulaşma konusundaki azminin altını çizdi.

Ülkesinin çatışmaların patlak vermesini önlemek için her türlü çabayı gösterdiğine, ancak ihtiyaç duyulduğu zamanlarda tarihi hakların ve kazanımların korunması için gerekenleri de yaptığına dikkati çeken Mısır Cumhurbaşkanı, ülkesindeki temel inancın, halklar arasındaki insan ilişkilerinin temeli olan işbirliği, yapıcılık ve barış değerlerine dayandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Sisi, “Temmuz Devrimi tarihi ve halkların kazanımlarıyla kutsanmış bir dönemin başlangıç noktasıdır. Halkın kararları milli iradesine dayanmaktadır. Mısır tarihi, bugünümüz ve geleceğimiz için birer ders niteliğinde, geçmişimizden ilham almamızı sağlayan ihtişamlı örneklerle doludur” dedi.

Şarkul Avsat