Hacdan önce ve sonra ev karantinası uygulaması başlıyor

Suudi Arabistan kurumları, bu yıl ilk defa Suudi Arabistan Krallığı’nda yaşayan 160’tan farklı millete mensup hacılardan meydana gelen az sayıda bir katılımla “olağanüstü” koşullarda icra edilecek hac ibadetinin başlaması için hazırlıklarını tamamladı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, hacıların ikamet adreslerine sağlıklı ve güvenli bir biçimde geri dönebilmelerini sağlamak için en yüksek sağlık standartları ve uluslararası koruyucu tedbirlerin uygulandığını vurguladı. Bakanlık ayrıca, hacıların kendi güvenlik ve sağlıklarının yanı sıra diğer hacıların sağlığını korumak için sosyal mesafe, maske kullanımı ve kişisel hijyene dikkat etme gibi tüm koruyucu tedbirlere bağlı kalmaları çağrısında bulundu.

Bakanlık tarafından hacdaki çalışmaların başlamasıyla yapılan açıklamada, hacıların “yeni tip koronavirüsten” tamamen arınmış olmaları ve hac mevsimi boyunca tüm hacıların güvenliğinin sağlanması için, bu yılki hac ziyaretinin öncesinde ve sonrasında hacca katılanların tamamına “karantina” tedbirlerinin uygulanmaya çalışılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, kutsal mekanlarda Mina Vadi Hastanesi, Arafat’ta 29 Sağlık Merkezi, Sahra Hastanesi ve gezici klinik, 6 adet üst düzeyde donanımlı ambulans ve hacıların ikamet ettikleri otellerdeki 3 kliniği kapsayan bir dizi sağlık tesisinin, hacılara sağlık hizmeti sunmak üzere hazır hale getirildiği bilgisine de yer verdi.

Şarkul Avsat