Lübnan, günlük koronavirüs vakalarında en yüksek seviyeyi gördü

Lübnan’da perşembe günü uygulanmaya başlanan geçici sokağa çıkma yasağı öncesinde ülkede 182 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Çarşamba günü en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayısı kaydedildi.

6 milyonun üzerinde nüfusa sahip Lübnan’da koronavirüs salgını şubat ayında yayılmaya başladı. Ülkede bugüne kadar toplam 4 bin 202 vaka ile 55 ölüm kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre 12 Temmuz’dan bu yana yaklaşık 2 bin vaka kaydedildi. Bir önceki günlük vaka rekoru ise 26 Haziran’da görülmüş ve 168 vaka tespit edilmişti.

Lübnan’da 3 aydan uzun süren bir izolasyon döneminin ardından temmuz başında kısıtlamalar kaldırıldı ve havaalanları yeniden açıldı. Ancak ardından vaka sayıları tekrar yükselmeye başladı.

Vaka sayılarındaki artış, hükümeti, Kurban Bayramı tatili için, perşembe gününden gelecek pazartesi gününe kadar 5 günlük bir izolasyon uygulamasına yöneltti.

Yapılan açıklamalar 4 ve 5 Ağustos’ta önlemlerin kısmi olarak kaldırılacağı ancak gece kulüpleri, barlar ve halka açık parkların kapalı kalacağı yönünde. Restoranların ve kafelerin ise yüzde 50 kapasiteyle açılmasına izin verilecek.

Sokağa çıkma yasağının ardından daha katı önlemlerin alınması için değerlendirme yapılacak.

Koronavirüs salgını, halihazırda ulusal para biriminin çökmesine neden olan ve ülkeyi derinden sarsan ciddi ekonomik krizi daha kötü bir hale getirdi.

Şarkul Avsat