Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Yemen Meclis Başkanı Şeyh Sultan el-Burkani ile bir araya geldi.

Halid bin Selman: Yemen halkını her alanda desteklemek istiyoruz

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz, Suudi Arabistan’ın Yemen halkını her alanda destekleme konusundaki kararlılığına vurgu yaptı.

Prens Halid söz konusu açıklamayı, Riyad’da Yemen Meclis Başkanı Şeyh Sultan el-Burkani, Meclis Başkanlığı üyeleri ve Yemen Devlet Başkanı Yardımcısı Abdurabbu Mansur el-Hadi ile görüşmesi sırasında yaptı.

Gelen davetliler, Yemen’deki meşru hükümete ve Yemen halkına gösterdiği özen ve ilgiden dolayı Suudi Arabistan liderine takdir ve teşekkürlerini ifade ederek, sonuncusu Veliaht Prens’in Riyad anlaşmasının uygulanmasını hızlandırmak için yürütme mekanizmasını sağlama konusundaki çabaları olmak üzere hükümetin üstlendiği iyi girişimlere övgüde bulundu.

Prens Halid bin Selman, Suudi Arabistan’ın Yemen Devlet Başkanı ve hükümeti ile Güney Geçiş Konseyi’nin oynadığı olumlu rolü ve Yemen Meclis Başkanı, Meclis Başkanlığı üyeleri ve Devlet Başkanı Yardımcısı’nın Riyad Anlaşması’nın uygulanmasını hızlandıran bir mekanizmaya yol açan yapıcı ve üretken rolünü takdir ettiğini ifade etti. Prens Halid, üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra Riyad anlaşmasının uygulanmasına yönelik istekliliğini vurgulayarak, “kendileri için hissettiğimiz ve takdir ettiğimiz ulusal sorumluluğun bir gerçekleşmesi” dedi.

Prens Halid açıklamasında “Veliaht Prens’in yönlendirmelerinin ve sürekli takibinin “Suudi liderliğinin kardeş Yemen halkını ve hükümetini her alanda destekleme kararlılığından kaynaklandığını” belirtti.

Şarkul Avsat