Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz

Kral Selman: Müslümanların aldığımız tedbirlere duyduğu güveni takdirle karşılıyoruz

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sınırlı sayıda kişinin katıldığı hac ibadetinde alınan tedbirlere Müslümanlar tarafından duyulan güveni takdir ettiklerini dile getirdi.

Kral Selman, vatandaşlar, ülkede yaşayan yabancılar ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Geçici Enformasyon Bakanı Dr. Macid Abdullah el-Kasabi’nin aktardığına göre Kral Selman, bayram mesajında koronavirüs salgınının zorlukları artırdığına dikkat çekerek, vatandaşlar ve ülkede yaşayanların afetler karşısında sebat gösterdiğinin gözler önüne serildiğini belirtti.

Kral Selman, mesajında Suudi halkı, ülkede yaşayan yabancılar, cesur olarak nitelendirdiği askerler, Rahman’ın misafiri olan hacı adayları ve tüm Müslümanlara hitap etti.

Yüce Allah’a insanlığı koronavirüs salgınından en kısa sürede kurtarması için dua eden Kral Selman şu ifadeleri kullandı;

“Dünyanın yaşadığı istisnai ve zor koşulların farkındasınız. Bizler de bunun bir parçasıyız. Koronavirüs salgını, bu aziz vatanın halkı ve ülkede ikamet edenlerin, afetler karşısında imanlarıyla, güçlü iradeleriyle ve salgının etkilerinin azaltılmasına katkıda bulunan önlemlere bağlı kalıp ilgili kurumlarla yürüttükleri işbirlikleriyle çok fazla sabır gösterdiklerini açıkça ortaya koydu.”

Dünyanın her yerindeki Müslümanlara hitap eden Kral Selman kutlama mesajında şöyle devam etti;

“Hoşgörülü şeriatımızın en önemli amaçlarından biri insanları zarar ve tehlikelerden korumaktır. Rahman’ın misafirlerini salgın riskinden korumak ve güvenliklerini en üst düzeyde sağlamak için hac bu yıl sınırlı sayıda Müslüman ile gerçekleşiyor. Müslüman kardeşlerimizin bu konuda aldığımız tedbirlere duydukları güveni takdirle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Suudi Arabistan Kralı, kutsal topraklara hizmet ettikleri ve her yıl Rahman’ın misafirlerini ağırladıklarını için şeref duyduklarını vurguladı.

Kral Selman, Suudi Arabistan krallarının, kurucu Kral Abdulaziz bin Abdurahman Al Suud’un döneminden bu yana Mekke, Medine ve kutsal mekanlarda standartları yükseltmek için yürüttüğü çabaların süreceğinin altını da çizdi.

Yüce Allah’a şehit olan askerlere rahmet etmesi ve mekanlarının cennet olması yönünde dua eden Kral Selman, sınırları korumak, salgının yayılmasını önlemek ve vatanlarını savunmak için kendilerini feda eden askerler ile gurur duyduğunu ifade etti.

Şarkul Avsat