İİT’den Husi milislerinin Suudi Arabistan saldırısına kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliği, Husi milislerin Suudi Arabistan’a bomba yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği ve Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu tarafından engellenen saldırıyı kınadı.

İİT Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ahmed el-Useymin yaptığı açıklamada, terörist Husi milislerin, Suudi Arabistan topraklarına bomba yüklü İHA’larla saldırması için para ve silah sağlayanları kınadıklarını ifade etti.

Stockholm Anlaşması’na ve Hudeyde’de ilan edilen ateşkese uyulması çağrısında bulunan Dr. Useymin, İİT’nin terörist Husi milislerin Hudeyde’yi terör eylemleri için balistik füzelerin ateşlendiği,  bomba yüklü İHA’ların gönderildiği bir yer ve bölgesel ve uluslararası güvenliğe yönelik gerçek bir tehdit oluşturan, Stockholm Anlaşması’nı başarıya ulaştırmaya çalışan siyasi çabaları baltalayan uzaktan kumandalı bubi tuzaklı tekneli saldırıların çıkış noktası olarak kullanmaya devam etmelerini kınadığını vurguladı.

Dr. Useymin İİT’nin ayrıca, Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu’nun çabalarını ve Husilerle mücadele için aldıkları önlemlerin yanı sıra Birleşmiş Millerler (BM) Genel Sekreteri’nin Yemen Özel Temsilcisi’nin Husi darbesini sona erdirmek ve kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşmak için yürüttüğü siyasi çabaları desteklediğini belirtti.

Şarkul Avsat