Bill Gates: Microsoft’un Tiktok’u alması ‘zehirli kadeh’ olur

Gates, TikTok ile Microsoft arasındaki bir anlaşmanın başta avantaj gibi görünse de daha sonra dezavantaja dönüşebileceğini ifade etti.

Bill Gates, Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok’un, kurucusu olduğu Microsoft ile anlaşması ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TikTok’un ülkede faaliyet göstermeye devam edebilmesi için ABD’deki kolunun Microsoft tarafından satın alınmasını ‘zehirli kadeh’ olarak niteleyen Gates, bu tür bir anlaşmanın başta avantaj gibi görünse de daha sonra dezavantaja dönüşebileceğini ifade etti.

Wired sitesine konuşan Gates, sosyal medya sektöründe büyük bir oyuncu haline gelmenin Microsoft için basit bir oyun olmadığını vurguladı.

Diğer bir sosyal medya sitesi olan Facebook’un karşısına rakip olarak çıkmanın ‘muhtemelen iyi bir şey olacağını’ söyleyen Gates, öte yandan Trump’ın tek rakibi (TikTok) öldürmesine yardımcı olmanın oldukça tuhaf olduğunu dile getirdi.

15 Eylül’de yasaklanacak

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamada, ABD’deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde TikTok’u 15 Eylül’de yasaklayacaklarını açıklamıştı.

Microsoft da TikTok’un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’daki kollarını satın almak için görüşmeler yaptığını doğrulamıştı.

Independent Türkçe