Eleştirmen ve izleyici puanlarına göre Netflix’teki en iyi korku filmleri

Listede boş vaktini popüler yayın platformunda güzel bir korku filmi izleyerek geçirmek isteyenler için en yüksek puanlı korku filmleri yer alıyor

Netflix’e neredeyse her hafta yeni bir korku filmi ekleniyor. Hepsini takip etmeye çalışmak bazı izleyiciler için olabiliyor.

Bunun yanında onlarca korku filminin arasında hangilerinin daha iyi olduğunu bilmenin de yararı var. Sonuçta kimse ömründen iki saati hiç sevmeyeceği bir filmle harcamak istemez.

Öte yandan IMDb ve Rotten Tomatoes puanları, boş vaktini güzel bir korku filmi izleyerek değerlendirmek isteyenlere yardımcı olabilir.

İşte Netflix’te izlenebilecek, IMDb ve Rotten Tomatoes puanları en yüksek korku filmleri:

Kuzuların Sessizliği (The Silence Of The Lambs, 1991)

IMDb: 8,6

Rotten Tomatoes: Yüzde 96

Akademi Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü evine götürebilen çok sayıda korku filmi göremezsiniz. Ancak Jonathan Demme’nin yönettiği ve Anthony Hopkins’in başrolde yer aldığı kült korku filmi tam da bunu başardı.

Pan’ın Labirenti (Pan’s Labyrinth, 2006)

IMDb: 8,2

Rotten Tomatoes: Yüzde 95

Ünlü yönetmen Guillermo del Toro’nun karanlık ama bir o kadar fantastik filmi, izleyiciyi ürküttüğü gibi müthiş görselliğiyle keyif de veriyor. İspanya İç Savaşı’ndan kısa bir süre sonrasına odaklanan filmde tarihi olaylar, mitolojik karakterlerle işleniyor.

Şeytanın Ölüsü (The Evil Dead, 1981)

IMDb: 7,5

Rotten Tomatoes: Yüzde 95

Sam Raimi’nin ilk uzun metrajlı korku filmi Tennessee kırsalının izole ormanlarındaki lanetli bir kulübeye odaklanıyor. Düşük bütçeli filmde 5 üniversite öğrencisinin terk edilmiş bir kulübede bulduğu “Ölüler Kitabı” kötü ruhları uyandırmalarına neden oluyor.

Zombi Ekspresi (Train to Busan, 2016)

IMDb: 7,5

Rotten Tomatoes: Yüzde 94

Bir korku filmi listesi yapıyorsanız mutlaka bir zombi filmi de eklemelisiniz. Neyse ki Güney Koreli yönetmen Sang-ho Yeon’un Zombi Ekspresi (Train to Busan) var.  Prömiyeri 2016 Cannes Film Festivali’nde gerçekleşen film, 2016 yılında gösterime girip izleyici rekorunu kıran ilk Kore filmi oldu.

Lanetli Ada (The Wicker Man, 1973)

IMDb: 7,5

Rotten Tomatoes: Yüzde 89

Merak etmeyin, Nicholas Cage’in yeniden çevriminden değil, Robin Hardy’nin kült korku filminden bahsediyoruz. Edward Woodward ve Christopher Lee’nin başrollerini paylaştığı orijinal film, Ari Aster’ın Midsommar’ı gibi modern korku yapımlarını etkilemeye devam ediyor. Film, skoçya’daki Summerisle Adası’nda meydana gelen gizemli bir davayı çözmek için bölgeye giden Neil Howie isimli bir dedektife odaklanıyor.

(Filmler, Netflix’in farklı ülkelerdeki yayın programına göre değişiklik gösterebilir)

Independent Türkçe