Suudi Arabistan’da uzaktan eğitim dönemi yeniden başlıyor

Suudi Arabistan Eğitim Bakanı Dr. Hamad Al Şeyh, ilk yarıyılda eksik kalan ders haftaları dikkate alınarak durumun daha sonra tekrar değerlendirilmesi şartıyla tüm eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sistemiyle yeni eğitim döneminin başlayacağını duyurdu. Üniversitelerin ve Teknik ve Mesleki Eğitim Kurumu’nun da yeni dönemde açılacağını bildiren Şeyh, teorik derslerin uzaktan eğitim yoluyla, pratik derslerin ise merkezlerde yapılacağını kaydetti.

Eğitim Bakanı dün akşam yaptığı açıklamada tüm öğretmenlerin de sanal sınıflardaki derslere uzaktan katılacağını belirtti. Açıklamasında, Bakanlığın uzaktan eğitim için “Okulum” adlı platformu başlattığını, “Ain” uydu kanalının tüm eğitim aşamalarını kapsayacak şekilde yayına devam ettiğini bildirdi. Bakan Şeyh, eğitim sürecinin devamlılığını desteklemesi için uzaktan eğitimin takibinde çocuklarıyla beraber ebeveynlerin katılımının önemini vurguladı.

Eğitim Bakanı açıklamasında, Kral Selman’a ve Veliaht Prens’e eğitim sektörüne verdikleri sürekli destek için teşekkür ederek bu desteğin Bakanlığın ilgili makamlarla koordinasyon içinde bir sonraki akademik yılın başlangıcına hazırlanmasını ve koronavirüs pandemisi çerçevesinde eğitimde tüm olasılıkların ele alınmasını sağladığını belirtti. Bu sayede, tüm öğrencilerin, öğretmenlerin, öğretim görevlilerinin ve eğitim üyelerinin güvenliği sağlanarak koronavirüs risklerin azaltılacağını kaydetti.

Şarkul Avsat