Arap Parlamentosu Başkanı Dr. Meşal bin Fehm es-Sulemi.

Arap Parlamentosu: Mısır’ın teröre karşı savaşındaki çabalarını destekliyoruz

Arap Parlamentosu Başkanı Dr. Meşal bin Fehm es-Sulemi,  Arap Parlamentosu’nun Mısır’ın terör örgütlerine karşı verdiği savaştaki tüm çabaları desteklediğini belirterek, ‘Mısır’ın güvenlik ve istikrarının Arap dünyasının güvenlik ve istikrarı için ana dayanak’ olduğunu vurguladı.

Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, son haftalarda Kuzey Sina’yı hedef alan operasyonlarda 77 aşırılık yanlısı militanın etkisiz hale getirildiği, 7 Mısır askerinin ise çatışmalarda şehit düştüğü vurgulandı.

Sulemi açıklamasında, Mısır güvenlik güçlerinin bahsi geçen terörist hücrelerin ortadan kaldırılmasındaki etkinliği ve yüksek mücadele ruhu ile vatandaşların güvenliği ve teröre son verip teröristlerin planlarını bozmayı amaçlayan operasyonlara övgüde bulundu.  Sulemi ayrıca, Arap Parlamentosu’nun, Mısır’ın ve bölgede kaos ve yıkım yaymayı amaçlayan radikal yanlısı terörist gruplarla mücadele etmek için tüm plan ve önlemlerinde Mısır ile tam bir dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

Arap Parlamentosu Başkanı, operasyon sırasında şehit düşen Mısır güvenlik güçleri için Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye taziye de bulundu

Şarkul Avsat