Kushner: Barış Ortadoğu halkı için acil bir mesele

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, barışın Ortadoğu halkları için acil bir mesele olduğuna vurgu yaptı.

İsrail’den BAE’ye ilk ticari uçuşu gerçekleştiren uçakla, başkanlık ettiği ABD heyeti ve İsrail heyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye giden Kushner burada basının karşısına geçti.

Kushner, BAE ve İsrail arasında varılan barış anlaşmasının tüm dünyada büyük memnuniyetle karşılandığını söyleyerek, “Bölge ve dünyada barış yolunun genişletilmesi çağrısında bulunuyorum” dedi.

Filistinlileri, ‘diyaloğa geri dönmeye ve barışa doğru adımlar atmaya’ çağıran Kushner, “Bölgenin geleceği geçmişe rehin kalmamalıdır” diye konuştu.

ABD-İsrail heyetinin BAE ziyareti, ortak üçlü açıklama ve BAE ile İsrail arasında işbirliğinin başlatılmasına yönelik yol haritası çerçevesinde geldi.

BAE, İsrail ve ABD tarafından 13 Ağustos’ta yapılan açıklamada, Tel Aviv ve Abu Dabi arasında doğrudan ikili ilişkilerin başladığı ve Filistin topraklarının ilhakının sona erdiği duyuruldu.

Şarkul Avsat