Kış Rüzgarları'nda Missandei'nin de Daenerys'e ihanet edebileceği ima edilmişti.

Kış Rüzgarları dizide göz ardı edilen planları ortaya çıkaracak

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin’i, merakla beklenen kitabı Kış Rüzgarları’nda cevaplanması gereken pek çok soru bekliyor. 

Martin’in hayranları yazarın tecrit sırasında evinde geçirdiği zamanı kitabı bitirmeye odaklanarak değerlendirmesini umuyor çünkü Buz ve Ateşin Şarkısı’nın 6. kitabı uzun zamandır bekleniyor.

Martin’in kitabı üzerinde uzun süredir çalışması hayranlarının da neler olabileceğine dair fikir yürütme vaktini artırıyor. Game of Thrones dizisinden bazı karakterlere ne olduğu ya da ne olacağı soruları tamamen cevapsız bırakılmıştı, Martin’in yeni kitabı onlar için bir şans olabilir.

Dizinin birinci sezonunda Illyrio Mopatis muazzam servete sahip bir tüccar ve Daenerys’le Viserys Targaryen’in destekçisiydi. Mopatis, Dany ve Khal Drogo arasındaki evliliği ayarlamış ve düğün hediyesi olarak ona üç ejderha yumurtası vermişti. Mopatis ayrıca Varys’in de çok yakın arkadaşıydı.

Birlikte komplo kuran ikili görünüşe göre Lannisterlar ve Starklar arasında iç savaş çıkarmaya çalışıyordu. Ancak Illyrio Mopatis daha sonra ortadan kayboldu ve sonraki sezonlarda da kendisine sadece birkaç kez atıfta bulunuldu.

David Benioff ve D.B. Weiss’in neden böyle bir karar verdiği bilinmese de Mopatis, Varys’le birlikte önemli bir rol oynuyordu.

Inverse’ün haberine göre Illyrio ve Varys, yokluktan zenginliğe yükselen ve taht kavgalarında önemli bir nüfuz elde eden çocukluk arkadaşlarıydı. Varys, Aerys II Targaryen’e tavsiyede bulunmak üzere Kral Toprakları’na gitmek için Pentos’tan ayrılmış, Illyrio ise geride kalarak Viserys ve Daenerys’e destek olmayı teklif etmişti. Illyrio, Targaryenler tahta geçtiğinde hakkının ödeneceğini düşünüyordu.

Martin’in ilk kitabı, Varys ve Illyrio’nun Targaryenleri yeniden tahta getirerek akıllarındaki büyük hedefe işaret ederek ikilinin birbirlerine yakınsayan hikayelerini kuruyordu. Bununla birlikte Varys, Lannister ve Starklar arasındaki gerilimi tırmandırıyor, Ned Stark’a Cersei ve Jaime arasındaki ilişkiye ve Kral Robert Baratheon’un ölümüne dair bilgi tohumları veriyordu.

Illyrio ve Varys, evrenin hayranlarının aklını komploloruyla uzun süre meşgul etmişti. Neden Targaryenlerin tahta çıkmasını istiyorlardı? Illyrio, Daenerys’i gerçek varis olarak desteklerken, Varys “Aegon”un tahta gelmesinin taşlarını örüyordu. Her ikisinin de kurdukları planlara dair ikna edici söylentiler yayacak yeteneği vardı.

Ancak dizi karakterlere dair çok fazla boşluk bırakmış olsa da Kış Rüzgarları, Varys’e, Illyrio’ya ve Daenerys’e dair detayları açığa çıkarabilir.

Şarkul Avsat