Suudi Arabistan’da çocuk dostu şehir inşa edilecek

Suudi Arabistan’da çocuk dostu bir şehir inşa etme konusunu görüşmek için Kuzey Sınırı Bölgesi Valisi Prens Faysal bin Halid bin Sultan başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Eyaletin konferans salonunda yapılan konu ile ilgili görüşmelerin dördüncü turunda, çocukların şehir yönetimine katılımlarını ve haklarına saygı gösteren, sağlık, eğitim, rekreasyon ve aile ilişkilerini ilerletmek için uygun bir ortam oluşturmak için yasal bir düzenleme içinde çocukların görünürlüğünü artırmayı hedefleyen planlar ele alındı.

Prens Faysal, Suudi Arabistan VİZYON 2030 reform planı kapsamındaki sosyal sorumluluk hedefleri doğrultusunda, çocukluğa pozitif önem vermenin beşerî sermaye inşa etmenin temellerinden biri olduğunu ifade etti.

Çocuk dostu şehirlerin konseptini ve stratejisini teşvik ederek, çocukların yeteneklerini geliştirmeleri ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olan programların yanı sıra, çocuklar için gelişim programlarıyla entegrasyon ve uyum sağlamadaki girişimin önemini vurguladı.

Toplantıda çeşitli konular görüşüldü ve girişimi ilerletmek için önerilerde bulunuldu.

Arab News