Suudi Arabistan: Uluslararası uçuşlar yakın zamanda başlayabilir

Suudi Arabistan, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından bir kraliyet kararının alınmasından hemen sonra uluslararası uçuşların devam edeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tevfik er-Rabia, uluslararası uçuş hizmetleri koronavirüs gelişmeleri doğrultusunda devamlı olarak üzerine görüşmelerin yapıldığı bir konu olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı, uluslararası uçuşlarında ne zaman başlayacağı ile ilgili soruya katıldığı bir televizyon röportajında şu cevabı verdi:

“Suudi Arabistan’da, koronavirüs enfeksiyon vakaları olduğu sürece, yolcuların güvenliğini sağlamak için hayati önemdeki tedbirlerin uygulanmasına devam edilmeli.”

Suudi Arabistan, koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için 15 Mart’tan bu yana uluslararası uçuşları durdurdu. Eylül ayı başında, Suudi Arabistan Havayolları 25 ülkeye seyahat etme şartlarını açıkladı.

Suudi Arabistan Havayolları, ülke koronavirüs salgını nedeniyle uygulamaya başladığı seyahat kısıtlamalarını kaldırdığında, Suudi Arabistan’a dönecek yolcuların taşınması için yedi koşul açıkladı. Havayolu şirketi, yolcuları Suudi yetkililerinin yayınladığı sağlık kurallara uyma çağrısında bulundu.

Gulf News