Yemen ordusu tarafından dağıtılan fotoğrafta Taiz’deki milis alanları hedef alınıyor.

Marib’in bir bölgesini Husilerden kurtaran Yemen ordusu Cevf’te ilerliyor

Yemen askeri kaynakları, Ulusal Ordu’nun Arap Koalisyonu’nun hava saldırıları ve kabile üyelerinin desteğiyle Marib’te bir bölgeyi Husilerden kurtardığını ve Cevf şehrinde ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Yemen ordusuna ait September Net internet sitesine göre, ordu birlikleri Marib şehrindeki Mahdara bölgesinde Husi milislerin bulunduğu El-Kıdde bölgesine ani bir baskın düzenledi.

Can ve mühimmat kaybı yaşayan Husiler kaçmak zorunda kalırken, Yemen Ulusal Ordusu Kıdde bölgesinde kontrolü sağladı.

Saha kaynaklarına göre silahlı kuvvetler ayrıca Cevf bölgesine bağlı Mezarık’ın doğusundaki Dahıda bölgesinde İran destekli Husi milislerin mevkilerine başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Çok sayıda milisi öldüren askerler 10’unu esir aldı. Husilerin silah ve mühimmatlarına el konulurken, askeri araçları da imha edip yakıldı.

Yemen askeri kaynaklarının aktardığına göre Husi milisler, Cevf şehrinin doğusundaki Hazm’dan, Nihm ve Beyda’ya kadar ulaşan cephelerde sürekli kayıplar yaşıyor.

Taiz’in güneybatısındaki cepheler de, Husi milislerin ordunun tahkimatlarına girmeye çalıştığı başarısız girişimlerine tanık olurken, milisler ekipman ve can açısından ağır kayıplar yaşadı.

Orduya ait topçu birlikleri şehrin batısındaki el-Dabab cephesinde Husi milislerin bulunduğunu noktaları hedef alırken, milisler de yerleşim yerleşim birimlerine saldırmaya devam etti.

Kaynaklara göre, Husi milisler cephenin ön saflarına geçmeye ve Sayyahi, Matta ve Mukebbaba bölgesine ilerlemeye çalıştı ancak ordu güçleri kayıplar vererek onları kaçmaya zorladı.

Batı kıyısındaki Yemen ortak kuvvetlerinin bir parçası olan Ulusal Direniş Tugayları’nın Sözcüsü Tuğgeneral Sadık Davud, Sahil Güvenlik birimlerinin Husilerin İran silahlarını kapsayan kaçakçılık operasyonuna baskın yaptığını bildirdi.

Sözcüye göre sahil güvenlik güçleri, denizde bir tekneyi durdurarak, İran Devrim Muhafızları’nın silah kaçakçılığı şebekesi içinde faaliyet gösteren bir Husi hücresinin üyelerini yakaladı.

Şarkul Avsat