Riyad’da bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanı muaf gruplar için uluslararası uçuşlar yeniden başladı

Suudi Arabistan’da muaf tutulan kişilerin uluslararası uçuşları devam ediyor

Suudi Arabistan’da koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında uluslararası uçuşların ancak gelecek yıl Ocak ayında tamamen başlatılmasına karar verilmesinin ve bazı grupların bu karardan muaf tutulmasının ardından düzenlenen uluslararası uçuşlar üçüncü gününde de devam etti.

Şarku’l Avsat, Sağlık Bakanlığı ve havalimanı tesisleri içerisinde bulunan ilgili hükümet birimleri koordinasyonu ile düzenlenen bu uçuşların operasyonel olarak hazırlanmasındaki saha işlemlerinin takibi ile ilgili olarak bilgilendirildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanında yetkili birimler biz dizi kural uyguluyor. Bunlar arasında, yolculuk boyunca istenilen kurallara uyulması ve dünya çapında virüsle mücadele protokolleri kapsamında uygulanan önlemlere uygun, hastalığa yakalanmadıklarını kanıtlayan sağlık raporlarının bulunması yer alıyor.

Öte yandan, Suudi Arabistan Havalimanı birimleri, ülke dışından gelen kişilerin güvenilir ve onaylı bir birim tarafından yapılan test sonucunda virüse yakalanmadıklarını gösteren ve testin yapıldığı tarihten havalimanına ulaşıldığı ana kadar 48 saatten fazla geçmemiş sağlık raporlarının sunulmadığı takdirde ülke topraklarına girişe izin vermiyor.

Aynı zamanda, yurt dışından gelen kişilerin ülkeye ulaşmalarının ardından 3 günlük bir süre için evlerinde kendilerini karantinaya almaları ve Krallık’a ulaşmalarından 48 saat sonra yapılan test sonucunda virüse yakalanmadıklarını ve herhangi bir semptomlarının olmadığını gösteren PCR testi raporlarının bulunması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Suudi Arabistan dışına yolculuk edecek kişilerin istenilen koşullara uymalarının ve dünya çapında virüsle mücadele protokolleri kapsamında uygulanan önlemlere uygun, hastalığa yakalanmadıklarını kanıtlayan sağlık raporlarının bulunmasının önemini vurguladı.

Ülkedeki koronavirüs istatistikleri ile ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı aktif vaka sayısının istikrarlı olduğunu belirtti. Bakanlık ayrıca 621 yeni vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 327 bin 551’e yükseldiğini ve 982 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen vaka sayısının 306 bine ulaştığını açıkladı.

Umman

Umman Sağlık Bakanlığı dün 536 yeni vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 91 bin 196’ya yükseldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı ülkede toplam 805 kişinin hayatını kaybetmesi ile ölüm oranının yüzde 0,8 olduğunu ve 84 binden fazla kişinin sağlığına kavuşması ile iyileşme oranının yüzde 92,5 olduğunu açıkladı.

Kuveyt

Kuveyt Sağlık Bakanlığı dün, 698 yeni vaka kaydedildiğini böylece vaka sayısının 96 bin 999’a yükseldiğini ayrıca 3 kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından toplam ölüm sayısının 571’e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık ayrıca dün 968 kişinin daha sağlığına kavuşması ile ülkede kaydedilen iyileşen vaka sayısının 87 bini geçtiğini açıkladı.

Bahreyn

Bahreyn Sağlık Bakanlığı 678 yeni vakanın kaydedildiğini ayrıca 627 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen vaka sayısının 54 bine ulaştığını duyurdu.

Bakanlık, sayısı 6 bin 599’u bulan mevcut vakalardan 6 bin 565’inin sağlık durumunun stabil olduğunu vurguladı.

Katar

Katar Halk Sağlığı Bakanlığı 235 vakanın daha kaydedilmesinin ardından toplam vaka sayısının 122 bin 449’a yükseldiğini ve 256 kişinin daha sağlığına kavuştuğunu duyurdu.

Şarkul Avsat