Prenses Lamia bint Macid Al Saud

Suudi Arabistan’da kadın ve çocuk haklarının korunması için yeni bir anlaşma imzalandı

Suudi Arabistan’da kadın ve çocuk haklarının korunması için yeni bir anlaşma imzalandı.

Yeni anlaşma, İnsan Hakları Komisyonu (HRC) ve Alwaleed Yardım Vakfı (Kadınlara ve gençlere odaklanarak, daha az şanslı olanların acılarını hafifletmeyi amaçlayan bir yardım kurumu) temsilcileri tarafından imzalandı.

İmza töreninde, Alwaleed Yardım Vakfı’nı, vakfın genel sekreteri Prenses Lamia bint Macid Al Saud temsil ederken, HRC’yi, komisyonun Başkanı Dr. Awwad bin Salih Al-Awwad temsil etti.

Alwaleed Yardım Vakfından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün Suudi Arabistan’da kadın ve engelli çocukların haklarını korumak için Suudi Arabistan HRC ile anlaşma imzaladık. Birlikte, yasal haklar konusunda farkındalık yaratmaya, istismara uğramış kadınları güçlendirmeye ve herkes için insan haklarını korumak için çaba göstereceğiz.”

Yeni ortaklık, Suudi Arabistan HRC’nin kadın avukatları eğitip,  destekleyerek, yasal farkındalığın artırılmasını teşvik etme girişiminde yardım vakfını destekleyecek. Ayrıca, ortaklık, şiddete maruz kalmış kadınların refahına genel olarak yardımcı olacak ve Suudi Arabistan’daki kadınların genel yaşam kalitesini iyileştirecek.

Yeni ortaklığın duyurulmasından sonra Prenses Lamia, şu açıklamalarda bulundu:

“Tüm toplumlarda insan haklarının korunmasını savunmaya devam etmeliyiz. Alwaleed Yardım Vakfı’ndan, daha eşit ve hoşgörülü bir dünya yaratmak için güçlendirme ve eğitimin hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Kadınları ve gençleri destekleme ve her bireyin haklarını koruma vizyonumuzda bize destek olan İnsan Hakları Komisyonu ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kaynaklara veya yüksek bir platforma erişiminiz olacak kadar şanslıysanız, o kadar şanslı olmayanları desteklemek ve güçlendirmek sizin sorumluluğunuzdur.”

Emirates Woman