Umre ziyaretleri sağlık önlemleri dikkate alınarak kademeli olarak başlayacak.

Umre ziyaretleriyle ilgili hazırlıklar son aşamada

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih Benten, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yaklaşık 6 aydır askıya alınan umre ziyaretlerinin kademeli olarak başlatılmasına yönelik yeni detayları açıkladı.

Bakan, video konferans üzerinden umre çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, kademeli olarak gerçekleştirilecek umre ziyaretlerinin şirket ve kurumların hizmetlerini geliştirmelerine imkân tanıyan teknik çözümlerle olacağını bildirdi.

Benten, umre şirketlerinin vatandaşlar ve ülkede yaşayan yabancıların yanı sıra Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri vatandaşlar dâhil olmak üzere yaklaşık 16 milyon hacıya hizmet verdiğini belirtti.

Hac ve Umre Bakanı, Suudi Arabistan’ın aynı zamanda hac ziyareti için de tüm enerjisini seferber ettiğini vurgulayarak, “2030 yılına kadar yılda 30 milyon hacıya hizmet etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hac ve Umre Bakanı, Suudi Arabistan Krallığı’nın, hacılara hizmet etmek ve ülkelerine dönüşlerine kadar olan süre içerisinde tüm enerjisini seferber ettiğini vurguladı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, salgınla ilgili gelişmeler ışığında umre ziyaretinin yeniden yapılmasına izin verecek bir planın kademeli olarak açıklanacağını daha önce duyurmuştu.

Şarkul Avsat