Umre ibadeti için her hacıya 3 saat verilecek

Umre hizmetlerinin yeniden başlamasının ilk aşamasında, her hacıya Umre ibadetini gerçekleştirmesi için üç saat verileceği belirtildi.

Umre ibadetinin ilk aşaması I’tamarna uygulaması üzerinden yürütülecek.

BİN KİŞİLİK GRUBA 3 SAATLİK İBADET

Kaynağa göre umre ziyaretinin ilk aşaması 4 Ekim’de başlayacak. Bu aşamada Mescid-i Haram kapasitesinin yüzde 30’u açılacak ve günde 6 bin kişi kabul edilecek. Her bin kişilik gruba 3 saatlik bir ibadet süresi tanınacak.

Umre şirketlerinde yatırımcı olan Ahmed Bajaiffer, Suudi Arabistan hükümetinin koronavirüs salgını nedeniyle askıya aldığı Umre hizmetlerine devam etmeye karar verdiğini ve “Müslümanların ihtiyati tedbirlere saygı gösterirken hacca gitmeyi bırakmaması gerektiğine inandığını” ifade etti.

Bajaiffer, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir forumda ilk aşamada kapasitenin yüzde 30 ile sınırlandırılmasının görüşüldüğünü belirtti. Bajaiffer, “Umre İbadeti, ikinci aşamada yüzde 75’lik bir kapasiteye ve üçüncü aşamada Suudi Arabistan dışından gelecek hacıları kabul etmeye başlamadan önce ilgili makamlar tarafından değerlendirilecektir” dedi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE TEDBİRLER ARTIRILACAK

Hac ve Umre hizmetlerinde uzman bir gazeteci ve yazar olan Ahmed Salih Halebi, Umreyi restore etme kararının Suudi liderliğinin ihtiyati tedbirler doğrultusunda insanların emniyetli ve güvenli bir şekilde umre ibadetini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağını ve endişelerini azaltacağını ifade etti.

Halebi, Arab News’e verdiği demeçte, “Umrenin kademeli restorasyonu Umre şirketlerine ve kurumlarına verilen maddi zararı hafifletmeye yardımcı olabilir” ifadelerini kullandı.

Halebi, Hac ve Umre Bakanı’nın hacılara verilen Umre hizmetlerini idare edebilecek 30’dan fazla yerli ve yabancı firma olduğunu ve bunun Umre hizmeti sunan firmalara yeni maddi kayıplara neden olmayacağını umduğunu aktardı.

Arab News