Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye Ramallah’ta Sivil Savunma Kurumu’nu ziyaret ederken

Fetih ve Hamas Filistin’de seçimlerin 6 ay içinde yapılması konusunda anlaştı

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril Er-Rucub ve Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Fetih ve Hamas hareketlerinin 6 ay içerisinde yasama ve devlet başkanlığı seçimlerini düzenleme konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

Rucub ve Aruri tarafından yapılan açıklamada, “İlk olarak Filistin Yönetimi için yasama seçimleri onun ardından da başkanlık seçimlerinin yapılmasına karar verdik” denildi.

Şarku’l Avsat’a konuşan kaynaklar, Filistin topraklarında genel seçimlerin yapılmasına ilişkin İstanbul’da yapılan görüşmelerin çok olumlu bir atmosferde geçtiğini ve tam nispi temsil ilkesine dayanan kademeli seçimler konusunda prensipte anlaşıldığını bildirmişti.

Fetih ve Hamas hareketindeki yetkililerin anlaşmayı kısa sürede tamamlamakta ısrar ettiğini belirten kaynaklar şu ifadeleri kullanmıştı;

“Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 75. oturumunda yapacağı konuşmada bölünmeyi sona erdirmek ve kurumları birleştirmek için Filistin topraklarında genel seçimler yapılmasına ilişkin başkanlık kararnamesini açıklamak üzere olduğunu dile getirecek.”

Şarkul Avsat