Hariri: Fransız girişiminin başarısızlığını kutlayanlar pişmanlık duyacak

Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri bugün yaptığı açıklamada, Fransa’nın Lübnan’ın bölünmüş liderlerini yeni bir hükümet kurmaya teşvik etme girişimin başarısızlığını kutlayanların bu fırsatı kaybettiği için pişmanlık duyacağını bildirdi.

Hariri konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un başarısızlığını kutlayan herkesin pişman olacağını söyleyerek, ülkenin yaşadığını ekonomik çöküşü durdurmak ve gerekli reformların yoluna girmesi için verilmiş bir fırsatın boşa harcandığını söyledi.

Hariri açıklamasında, bir kez daha Lübnanlı politikacıların, ülkeyi yönetmedeki ve ulusal çıkarlara yaklaşmadaki başarısızlığın apaçık bir örneğini sunduğunu bildirdi.

Lübnan’da Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Edib istifa ettiğini açıkladı.

Lübnan’da Beyrut Limanı’ndaki facia sonrası yaşanan siyasi krizin ardından Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Edib bir ay süren hükümet kurma çalışmaları sonrası istifa etti. Adib Cumhurbaşkanı Avn ile yaptığı görüşmenin ardından, özellikle ekonomi bakanının kim olacağına ilişkin yaşanılan anlaşmazlık nedeniyle hükümet kurma görevinden istifa ettiğini açıkladı

Şarkul Avsat