Umreciler arasında dördüncü günde de koronavirüs vakası tespit edilmedi

Suudi Arabistan’daki Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı dün (Çarşamba), umre ziyaretlerinin başlamasının ardından umreciler arasında herhangi bir koronavirüs vakası tespit edilmediğini duyurdu.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, umre sezonuna yönelik başkanlığın uygulama planının ilk aşamasının dört ana kısma ayrıldığı ve bunların, koruma, sterilizasyon, ziyaretçilerin bölümlere ayrılması ve farkındalık bölümlerinden oluştuğunu belirtti.

Sözcü “Sağlık Bakanlığı ile işbirliği sağlayarak, koronavirüs semptomları veya şüphesi olan umrecilerin karantinaya alınması için 4 tesis hazırladık. Dördüncü günde yaklaşık 24 bin umreci ağırladık. Allah’a şükür, ihtiyati önlemlere uyulması ile herhangi bir koronavirüs şüphesi olan hasta tespit etmedik” dedi.

Suudi Hac ve Umre Bakanlığı ilgili makamlar ile işbirliği sağlanarak, gerekli sağlık önlemlerinin alınması ile umre ziyaretlerinin dört aşamaya göre kademeli olarak gerçekleştirilmesine izin verilmesinin ardından pazar günü ülkeye 6 bin kişiden oluşan ilk umre grubunu kabul edilmişti.

Şarkul Avsat