Kuveyt Emiri, Veliaht Prensi tebrik ederken

Kuveyt Veliaht Prensi, anayasa ve demokrasiye saygı duyacağı sözü verdi

Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, dün Kuveyt Ulusal Meclis’te düzenlenen özel oturumla yemin etti.

Kuveyt’in yeni Veliaht Prensi,   “Emire, meclise ve vatandaşlara ülkenin ulusal birliğini koruyan sadık bir vatandaş olacağıma söz veriyorum” dedi.

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah,  dün sabah yemin eden Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ı Seif Sarayı’nda kabul etti.

Kuveyt Ulusal Meclis’i mevcut 59 temsilcinin oybirliği ile Şeyh Meşal’in atamasını onayladı.

Şeyh Meşal yemin etmesinin ardından yaptığı açıklamada, Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah liderliğindeki Kuveyt’in iyilik ve barış çağrısı yapan öncü yürüyüşüne devam edeceğini belirterek, ülkesinin Arap, bölgesel ve uluslararası yükümlülüklerine bağlılığını sürdürdüğünü söyledi.

Şeyh Meşal açıklamasında, Kuveyt Emiri’nin güçlü bir danışmanı olmasının yanı sıra, ülkesinin refahı için çalışan, çıkarlarını önemseyen, ulusal birliğini koruyan, onu yüceltmeye çalışan, din ve sağlam ulusal sabitlere bağlı kalan bir vatandaş olduğunu söyleyerek, sevgi ve hoşgörü ruhunu yayacağını, bölünmeye ise karşı olduğunu dile getirdi.

Emirlik Divanı İşleri Bakanı Şeyh Ali Cerrah es-Sabah önceki gün,  “Sabah ailesi, yeni Veliaht’ın seçilmesini tebrik ediyor ve Meşal el-Ahmed’e başarı dileklerinde bulunuyor.” dedi.

Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Marzuk el-Ganim, dün yemin töreni sırasında yaptığı açıklamada, Kuveyt Devleti’nin, ülkedeki hükümetin dizginlerinin sorunsuz ve sessiz geçişine yönelik olağanüstü bir öncü olduğunu yinelediğini bildirdi.

Başbakan Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah aynı oturumda, Veliaht Prense bağlılık sözü vererek, Kuveyt Emiri’ne ise teşekkürlerini iletti.

Diğer yandan Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı 20 Ekim’de meclisin yeniden toplanacağını vurguladı.

Şarkul Avsat