Suudi Arabistan’da 472 yeni koronavirüs vakası kaydedildi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı koruyucu önlemlere riayet edilmesinin önemini vurguladı. Bakanlık herkese sosyal mesafe kurallarını uygulama, tokalaşmadan kaçınma ve salgının yayılmasının engellenmesine yönelik belirlenen önlemlere uyulması çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan’da dün 472 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiği, ülke genelinde kaydedilen toplam vaka sayısının 341 bin 62 kişiye yükseldiği belirtildi. Açıklamada, hala tedavi görmekte olan aktif vaka sayısının 8 bin 608 kişi olduğu ve hastalardan 829’unun sağlık durumlarının kritik olduğu belirtildi. Ülkede 507 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen kişi sayısının 327 bini aştığı açıklandı.

Suudi Arabistan’da 19 kişinin daha yaşamını yitirmesi ile virüse bağlı can kaybı 5 bin 127 kişiye yükseldi. Bakanlık uygulanan test sayısının 529 bin 966 kişiye ulaştığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı virüs semptomları olan veya test yaptırmak isteyen kişilerin “Tatman Kliniklerine” gitmeleri gerektiğini belirtti. Bakanlık hastalığa yakalanmış biri ile temas kurduklarını düşünen kişilerin “Sıhhati” uygulaması üzerinden randevu almalarını, günün her saatinde hizmet veren “937” danışma merkezini arayarak etkileşimli hizmetlerden faydalanabileceklerine yönelik tavsiyelerini yineledi.

Bahreyn: 349 yeni vaka kaydedildi

Bahreyn’de dün koronavirüs hızlı test hizmeti başlatılması ile 20 bin test gerçekleştirildi. Test hizmeti deneme süreci olarak başlatıldı ve öğretmenlere, okullardaki öğrencilere, ön saflardaki sağlık personellerine ve koronavirüs semptomları gösteren kişilere uygulandı.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı 68 yaşındaki bir kişinin virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini böylece virüse bağlı can kaybının 288 kişiye yükseldiğini belirtti. Ülkede 349 yeni vaka kaydedildiği duyuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 397 kişinin daha sağlığına kavuşmasının ardından şu ana kadar toplam iyileşen hasta sayısı 72 bin 561 kişiye ulaştı.

Kuveyt: 746 yeni koronavirüs vakası kaydedildi

Kuveyt Sağlık Bakanlığı 8 kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından toplam ölüm sayısının 684 kişi olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Abdullah es-Sened 746 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile ülkede kaydedilen toplam vaka sayısının 114 bin kişiye yükseldiğini açıkladı.

Es-Sened yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmekte olan 133 hasta bulunduğunu bildirdi.

Katar: 200 yeni koronavirüs vakası kaydedildi

Katar Halk Sağlığı Bakanlığı son 24 saatte 200 yeni koronavirüs vakasının daha kaydedildiğini böylece salgının başlangıcından bu yana ülke çapında kaydedilen toplam vaka sayısının 128 bini geçtiğini açıkladı. Bakanlık, tedavi görmekte olan aktif vaka sayısının 2 bin 779 kişiye yükseldiğini duyurdu.

BAE: 398 yeni vaka kaydedildi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) son 24 saatte bin 398 yeni vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısı 111 bin 437 kişiye yükseldi.

BAE Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı 2 kişinin daha yaşamını yitirmesi ile ülke genelinde virüs sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısının 452’ye yükseldiğini açıkladı.

Şarkul Avsat