Suudi Arabistan’da 889 yolsuzluk davası açıldı

Suudi Arabistan Kontrol ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, kısa süre önce yolsuzluk ile bağlantılı 889 ceza ve disiplin davası başlatıldığını ve toplam 601 milyon riyal (160 milyon riyal) ele geçirildiğini açıkladı.

Komisyon tarafından yapılan açıklamaya göre Riyad bölgesindeki belediyelerden birinde bazı çalışanların yolsuzluk ve yetkilerini kötüye kullandığına ilişkin şüpheler oluştu.

Bunun üzerine aynı kurumun 13 çalışanı, 4 iş adamı ve belediye ile sözleşmeli şirketlerde çalışan 5 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu kişilerin evlerinde yapılan aramada evin farklı yerlerine gizlenmiş toplam 193 milyon 639 bin 535 riyal nakit para bulundu. Şüphelilerin gayrimenkulleri de dahil toplam 601 milyon riyale (160 milyon riyal) el konuldu.

Komisyon, kamu malını suistimal eden, yetkilerini kendi kişisel çıkarlarına ulaşmak veya kamu çıkarına zarar vermek için kullanan herkesi izlemeye ve kontrol etmeye devam edeceğini vurgulayarak, devlet kurumlarının mali ve idari yolsuzlukla mücadeledeki çabalarını takdir etti.

Kontrol ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a her türlü mali ve idari yolsuzlukla mücadele görevlerini yerine getirirken verdikleri sınırsız destek için teşekkürlerini sundu.

Şarkul Avsat