Cezayir’de 199 yeni vaka ve 10 ölüm kaydedildi

Cezayir Sağlık, Nüfus ve Hastane Reformu Bakanlığı, pazar günü, son 24 saatte, 199 yeni koronavirüs (Kovid-19) vakasının kaydedildiğini, ülke genelinde kaydedilen toplam vaka sayısının 54 bin 402 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Alman haber ajansı DPA’in aktardığına göre, Koronavirüs Gözlem ve Takip Komitesi Sözcüsü Cemal Fevrar günlük basın toplantısında, önceki günde kaydedilen ölüm sayısının iki katı olarak 10 kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybının bin 856 kişiye yükseldiğini açıkladı.

Fevrar, 177 kişinin daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen hasta sayısının 38 bin 148 kişiye yükseldiğini, 33 hastanın yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmekte olduğunu bildirdi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Buziyd, yüksek vaka sayılarının görüldüğü sonucu bazı vilayetlerde tekrar karantina önlemlerinin uygulanmasını uzak bir ihtimal olarak gördüğünü belirterek, salgının “ikinci dalgası”nın varlığını ise reddetti.

Sağlık Bakanı, pazar günü Cezayir radyosuna verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Karantina uygulamasını tekrarlamayacağız, çünkü epidemiyologlara  göre salgında  günde yaklaşık 200 vaka ile kabul edilebilir bir konumdayız, binlerce vakanın kaydedildiği bir durum yaşanmıyoruz.”

Durumun gelişimi risk aşamasına ulaşmasa bile, salgının odak noktasının ortaya çıkması veya yayılma riski olması durumunda salgına karşı tedbirlere yönelik tüm olasılıkların devam ettiğini belirtti.

Bakan “Mantık, virüsten ciddi derecede etkilenen bölgelerde karantina önlemlerinin sıkılaştırılmasına geri dönmeyi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat