WHO: Suudi Arabistan umre ziyaretlerini yeniden başlatırken güçlü önlemler aldı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında umre ziyareti için kutsal mekanları yeniden açarken güçlü önlemler aldığını bildirdi.

WHO tarafından yapılan açıklamada, “Örgüt, Suudi Arabistan liderliğine koronavirüs ile mücadele araçlarına erişimi hızlandırma girişimi için verdiği destekten dolayı minnettar” denildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, ilk aşamada 4 Ekim’den itibaren ülke içinden umre yapmak isteyenler için Mescid-i Haram’ın yüzde 30’luk kapasiteyle, ikinci aşamada ise 18 Ekim’den itibaren Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’deki Ravza-i Şerif’in yüzde 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceğini açıklamıştı.

Üçüncü aşama kapsamında 1 Kasım’dan itibaren yurtdışından umre ziyaretlerine yüzde 100 kapasite ile izin verileceğini bildiren Bakanlığa göre koronovirüs salgını bittiğinde dördüncü ve son aşamaya geçilecek.

Mescis-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, 4 binden fazla işçiye nezaret eden 180 çalışanı, 24 saat boyunca 3 vardiya halinde Mescid-i Haram ve çevresini temizlemekle istihdam etti.

Mescid-i Haram Meydanlar İdaresi Müdürü Ahmed el-Uteybi, işin gerektiği şekilde ilerlemesini sağlamak, ziyaretçilerin ihtiyati tedbirlere göre ibadetlerini daha kolay bir şekilde yerine getirmelerini kolaylaştırmak için tüm giriş ve yollarda idare çalışanlarının hazır bulunduğunu söyledi.

Şarkul Avsat