Suudi Veliaht Prens’in himayesinde ‘Küresel Yapay Zeka Zirvesi’ başladı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın himayesi altında düzenlenen Küresel Yapay Zeka Zirvesi, ‘İnsanlığın İyiliği İçin Yapay Zeka’ sloganıyla bugün başladı.

Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Otoritesi (SDAIA) tarafından düzenlenen Küresel Yapay Zeka Zirvesi’ne 200’den fazla uzman ve karar verici katılacak.

İki günlük zirvede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından kurtulma ve yapay zeka alanını şekillendiren trendler açısından küresel öneme sahip konular tartışılacak.

Bunun yanı sıra yapay zeka için etkili bir sistem kurmak, bu alanda liderler arasında işbirliğini teşvik etmek ve uygun ulusal stratejik seçenekleri bulma konusu ele alınacak.

Küresel Yapay Zeka Zirvesi’nin çalışmaları, doğrudan resmi web sitesinde yayınlanırken, Twitter, YouTube, Facebook, Instagram ve Linkedın gibi sosyal ağ sitelerindeki hesaplarından da erişilebilecek.

Küresel Yapay Zeka Zirvesi, Suudi Arabistan’ın veriye dayalı ekonomi ve yapay zeka aracılığıyla küresel liderlik hedeflerine ulaşma arayışı bağlamında düzenlendi.

Zirve, SDAIA’nın, 2030 Vizyonu hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunmak için birçok ilgili otorite ile işbirliği içerisinde alternatif ekonomiye ilişkin stratejik liderliğinde oynadığı role ışık tutuyor.

Şarkul Avsat