Suudi Veliaht Prens, tüm hayalperestleri Suudi Arabistan’a katılmaya çağırdı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, dünyanın dört bir yanındaki tüm hayalperestleri bilgi ekonomilerinin geleceğini şekillendirmede Suudi Arabistan’a katılmaya çağırdı.

Veliaht Prens, dün başlayan Küresel Yapay Zeka Zirvesi’nin açılış konuşmasında, “Tüm hayalperestleri, yenilikçileri, yatırımcıları ve fikir liderlerini bize katılmaya davet ediyorum. Böylece bilgi ekonomilerinin geleceğini şekillendirerek, şimdiki ve gelecek nesilleri ilerletmek için veri ve yapay zekanın değerini ortaya çıkarmak üzere öncü bir model oluşturabiliriz” dedi.

Yapay zekayı kucakladıklarını ve tüm insanlığın iyiliği için potansiyelini açığa çıkardıklarını söyleyen Muhammed bin Selman, “Geçen yıl Japonya’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde, bugünümüz ve geleceğimizi şekillendirmede çok önemli bir konuma sahip olan yapay zekanın önemini vurguladık” şeklinde konuştu.

Suudi Veliaht Prens konuşmasını şöyle sürdürdü;

“2020 yılı, yaşam biçimlerimizi, işimizi ve öğrenmemizi yeniden tanımlayan yeni bir küresel durumun oluşumuna tanık olduğumuz, yapay zekanın potansiyelini test etmek anlamında olağanüstü bir yıl oldu. Bu, toplumlarımız ve ekonomilerimizi iyileştirme yolunda hepimizi düşünmeye ve elimizden gelen en iyi şekilde çalışmaya davet ediyor. Suudi Arabistan’da bu zorlukları ele almak ve yapay zeka potansiyelinden yararlanma konusundaki boşluğu azaltmak için inisiyatif aldık.”

Muhammed bin Selman konuşmasına, “Hepinizi, yapay zekanın geleceğini tüm toplumlara hizmet edecek, yapay zeka ile uygulamalarının güvenilir ve sorumlu bir şekilde insanlığın hizmetinde kullanımına odaklanacak bir şekilde işbirliği ruhu içinde çalışmaya davet ediyorum” ifadeleri ile son verdi.

Diğer yandan, Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Otoritesi Başkanı Dr. Abdullah bin Şerif el-Gamdi, Suudi Arabistan’ın veri ve yapay zeka alanında bugün ulusal bir strateji başlattığını ve bu bağlamda birkaç ortaklık ilan edeceğini açıkladı.

Küresel Yapay Zeka Zirvesi’nde konuşan Gamdi, Suudi Arabistan’ın veri ve yapay zeka alanında küresel bir merkez olmak istediğini dile getirerek, “2030 yılına kadar bu alanda ilk 15 ülke arasında yer alacağız” dedi.

Şarku’l Avsat