Doktorların numara yapmakla suçladığı küçük kız nadir görülen bir kanser türüne yakalandı

İngiliz bir anne, doktorların başlangıçta hastalık numarası yapmakla ve semptomları ‘taklit etmekle’ suçladığı 6 yaşındaki kızının nadir görülen bir lösemi türüne yakalandığını ortaya çıkardı.

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesine göre İngiltere’nin Nottingham şehrinde Emma Osborne isimli bir anne, kızı Elizabeth’i şiddetli bacak ağrısı şikayetleri üzerine tam 8 kez hastaneye götürdü.

Ancak doktorlar her seferinde anneye, kan testleri ve röntgen sonuçlarının kızının hiçbir sorunu olmadığını gösterdiğini söyledi. Çocuğun hastalık numarası yaptığını ve doktorların muayene sonrasında verdikleri şeker almak için semptom taklit ettiğini iddia etti.

Anne Osborne, Elizabeth’in bir sorunu olduğunu hissettiği için doktorların ifadelerine inanmayı reddetti. 6 Ekim’de kızın yanağında küçük bir yumru görülmesi üzerine şüphesi doğrulandı. Emma, kızını tekrar hastaneye götürdü. Bu kez küçük kıza nadir görülen bir lösemi türü teşhisi kondu.

Emma Osborne, ​​ebeveynlere, çocuklarına güvenmeleri ve belirli yorgunluktan şikayet ettiklerinde birden fazla doktor görüşü almaları gerektiğini söyledi.

Osborne, “Korkunç bir süreçti. Umarım hiçbir anne-baba bu durumu yaşamaz. Kızım 7 aydır teşhis ve tedavi olmaksızın kanser oldu. Çok kızgınım, çünkü bunca ay çok mücadele ettim ve kimse beni ciddiye almadı” ifadelerini kullandı.

Küçük kıza, iki buçuk yıl içinde bitmesi beklenen bir kemoterapi tedavisine başlandığı bildirildi.

Şarkul Avsat