Müslüman Kardeşler’in kurucusunun torunu 5 kadına tecavüz etmekle suçlanıyor

Fransa yargısı Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan el Benna’nın torunu Tarık Ramazan’ı bir kadına daha tecavüz etmekle suçladı.

Fransa yargısı, Müslüman Kardeşler’in (İhvan) kurucusu Hasan el Benna’nın torunu Tarık Ramazan’ı 2013-2014 yıllarında Monia Rabbouj’a tecavüz etmekle suçladı.

Ramazan’ın avukatlarının bildirdiğine göre Ramazan, Rabouj ile birlikte beş kadına tecavüz etmekle suçlanmış oldu.

Paris Başsavcılığı, davaya ilişkin iddianameyi 2018 baharında talep etti ancak hakimler eski bir eskort olan Rabbouj davasıyla ilgili karar verme sürecini askıya aldı.

Söz konusu kadının ifadesi, Tarık Ramazan’ın ‘rızaya dayalı’ olarak nitelendirdiği evlilik dışı ilişkileri ilk kez itiraf etmesine neden oldu.

Savunma avukatları, Paris’te görülen mahkeme oturumundan ayrılırken, soruşturmada iki yıldır yeni bir unsur olmadığını bu kadının sözlerine karşılık Tarık Ramazan’ın sözleri değil, daha çok bu kadının tehlikeli yalanlarına inanıldığını ifade etti.

Davacının avukatı Eric Moran ise yargı kararının kesinlikle tatmin edici olduğunu ve büyük bir dönüm noktasını temsil ettiğini söyleyerek, soruşturmaların müvekkilinin ifadelerinin ne derece güvenilir ve tutarlı olduğunu gösterdiğini öne sürdü.

Monia Rabbouj’un ifadesi, Ramazan aleyhindeki suçlamalarda önemli rol oynadı.

Rabbouj (47), Mart 2018’de Ramazan aleyhine dava açtı ve onu 2013-2014 yılları arasında Fransa, Londra ve Brüksel’de kendisine dokuz kez tecavüz etmekle suçladı.

Ramazan (58), 2 Şubat 2018’de iki kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Ramazan 5 Haziran’da, Rabbouj ve suçlamada bulunan diğer üç kadınla ilişkileri olduğunu kabul etti ve hakimleri bunun rızaya dayalı bir ilişki olduğuna ikna etmek için 300’den fazla video ve bin resim sundu.

Daha sonra kefaletle serbest bırakılan Ramazan’ın ayda iki kez polis karakoluna giderek imza vermesi gerekiyor.