Dünya çapında Kovid-19 vaka sayısında üst üste üçüncü günde de yeni rekor kırıldı

WHO: Önümüzdeki aylar oldukça zor olacak ve bazı ülkeler tehlikeli bir istikamette ilerliyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dün yaptığı açıklamada dünya çapında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında üst üste üçüncü günde de (cumartesi) yeni bir rekor kırıldığını açıkladı.

WHO tarafından hazırlanan küresel verilere göre cumartesi günü 465 bin 319 vaka, cuma günü 449 bin 720 vaka, perşembe günü ise 437 bin 247 vaka kaydedildi.

Bu sayıların bazı ülkelerin testlerini yoğunlaştırmasından etkilendiği için tek başına epidemiyolojik duruma ilişkin doğru bir tabloyu yansıtmadığını ifade edenler de bulunuyor.

WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus cuma günü yaptığı açıklamada, Kuzey Yarımküre’nin Kovid-19 ile mücadelede “kritik bir noktadan” geçtiğini, zira çok sayıda ülkenin vaka sayılarında devamlı bir artışa tanık olduğuna dair uyarıda bulundu.

Tedros “Salgının kritik bir noktasındayız, özellikle de Kuzey Yarımküre’de. Çok sayıda ülke Kovid-19 vaka sayısında devamlı bir artışa tanık oluyor. Bu da ekim ayında olmamıza rağmen yoğun bakım ünitelerinin maksimum kapasitelerine ulaşmasına ramak kaldığı ya da çoktan dolduğu anlamına geliyor. Önümüzdeki aylar zor geçecek ve bazı ülkeler tehlikeli bir istikamette ilerliyor” ifadelerini kullandı.