Koalisyon, Suudi Arabistan’a saldıran 4 SİHA’yı imha etti

Yemen’deki Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu, Suudi Arabistan’ı hedef alan 4 SİHA’yı imha ettiğini açıkladı

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu, İran tarafından desteklenen terörist Husi milisleri tarafından Suudi Arabistan’a yöneltilen patlayıcı yüklü 3 adet insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu. Koalisyon ayrıca, patlayıcı yüklü dördüncü bir insansız hava aracının Yemen hava sahasındayken imha edildiğini açıkladı.

Yemen’deki Meşruiyeti Destekleme Koalisyon Kuvvetleri Sözcüsü Albay Türki el-Maliki, Suudi Arabistan Haber Ajansı’na (SPA) yaptığı detaylı açıklamada, Koalisyon Kuvvetleri’nin, terörist Husi milisleri tarafından dün (Pazar) Suudi Arabistan’ın güney bölgelerindeki sivilleri ve sivil yerleşim birimlerini sistematik ve kasıtlı bir biçimde hedef alan patlayıcı yüklü 3 adet insansız hava aracını imha ettiğini bildirdi.

Maliki, müteakip bir açıklamasında, “Koaliyon Kuvvetleri’nin bugün (Pazartesi) sabah saatlerinde terörist Husi milisleri tarafından Suudi Arabistan’daki sivilleri ve sivil yerleşim birimlerini sistematik ve kasıtlı bir biçimde hedef alan patlayıcı yüklü bir adet insansız hava aracının daha düşürüldüğünü açıkladı.

 

Şarku’l Avsat