Ezher Üniversitesi Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib (Facebook)

Ezher Şeyhi: İslam karşıtlığını suç sayacak uluslararası mevzuatlar kabul edilsin

Ezher Şeyhi, uluslararası topluma ‘İslam karşıtlığını suç sayacak’ uluslararası mevzuatların kabul edilmesi çağrısında bulundu

Mısır’daki Ezher Üniversitesi Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib, Fransa ile Hz.Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler nedeniyle yaşanan krizin ardından uluslararası topluma ‘İslam karşıtlığını suç sayacak’ uluslararası mevzuatların kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Ezher Şeyhi, “Bu aşağılayıcı karikatürler, İslam dini ve onun şerefli Peygamberi’ne karşı düpedüz düşmanlıktır. İslam’a hakaret etmenin, seçim pazarlarında oylar ve spekülasyonları harekete geçirmenin bir aracı haline gelmesi acı verici” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ‘İslam’a saldırı’ olarak kabul edilen ifadeleri nedeniyle Fransız mallarının boykot edilmesi çağrıları arasında İslami birçok dini kurumdan eleştiri aldı.

Macron, geçtiğimiz hafta Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürleri öğrencilerine gösterdiği için Çeçen bir genç tarafından başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty için düzenlenen anma töreninde, özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade ederek, karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Şarkul Avsat