Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Maduro, Guaido’yu Venezuela’daki en büyük petrol rafinerisine saldırı düzenlemekle suçladı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Guaido ile bağlantılı gruplar tarafından ülkenin kuzeybatısındaki Amway rafinerisine “güçlü bir silahla saldırı düzenlendiğini” belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dün yaptığı açıklamada, Venezuela’daki en büyük petrol rafinerisini hedef alan bir saldırının muhalif lider Juan Guaido ile bağlantılı gruplar tarafından olduğunu söyledi.

Maduro başkent Karakas’ta düzenlediği basın toplantısı sırasında, Venezuela’nın kuzeybatısındaki Amway rafinerisine “güçlü bir silahla saldırı düzenlendiğini” söyledi.

Maduro açıklamasında, saldırının yaklaşık 50 ülke tarafından Venezuela’nın geçici Devlet Başkanı olarak tanınan Juan Guaido ile bağlı gruplar tarafından yapıldığını söyledi.

Guaido ise Maduro’nun açıklamalara cevap vererek, onu ‘ yalan’ söylemekle itham etti.

Muhalefet ise Amway’de bir patlama olduğunu açıkladı. Muhalefet sözcüsü Louis Stefanelli, kazanın büyük olasılıkla bir “saldırı” yerine “hidroflorik asit sızıntısı” sonucu olduğunu söyledi.

Amway rafinerisi, dünyanın en büyük petrol komplekslerinden biri olan büyük Paraguana petrol kompleksinin bir parçasıdır. Kapasitesi günlük 955 bin varil olan tesisin üretimi bugün bu rakamın çok uzağında.

Muhalefet ve analistler bu düşüşü yolsuzluk ve kötü yönetime bağlarken, Maduro bunu ABD’nin Venezuela ham petrolüne uyguladığı ambargoya bağlıyor.

Şarkul Avsat