Latin Amerika ve Karayipler’de ölü sayısı 400 bini aştı

Dünyada en fazla yeni tip koronavirüs vakasının kaydedildiği bölge olan Latin Amerika ve Karayipler’de virüs nedeniyle 400 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

AFP’nin haberine göre, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde virüsün ilk ortaya çıktığı andan Cuma günü kadar koronavirüs nedeniyle 400 bin 524 kişinin öldüğü belirtildi.

Brezilya, pandeminin başlamasından bu yana toplam 159 bin 477 ölümle bölgede salgından en çok etkilenen ülkeler listesinin başında yer aldı.

Johns Hopkins Üniversitesi cumartesi günü, ABD’de son 24 saat içerisinde, 94 binden fazla yeni vaka kaydedilmesi ile salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısının kaydedildiğini duyurdu.

Üniversite’nin devamlı olarak güncellenen verilerine göre, Ekim ayı ortalarından bu yana vaka sayılarında yükselmenin kaydedildiği ülkede, 94 bin 125 yeni enfeksiyon tespit edildi.

Başkanlık seçimlerinden sadece birkaç gün önce, 919 kişinin daha virüs sebebiyle yaşamını yitirmesi sonucu ülkede kaydedilen toplam can kaybı 229 bin 544’e yükseldi.

Şarkul Avsat