Medine Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı (SPA)

Medine Havalimanı ACI sağlık onayı aldı

AHA programı, koronavirüs salgını döneminde gerekli önleyici hijyen, sağlık ve güvenlik önlemleri alınması konusunda dünya genelindeki havalimanlarıyla işbirliği halinde

Medine’de bulunan Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı, havaalanın çalışmalarında hijyen, sağlık ve güvenliği sağlama konusunda yüksek standartları nedeniyle Uluslararası Havaalanları Konseyi’nin (ACI) Havaalanları Sağlık Akreditasyonu (AHA) programı kapsamında akredite edildi.  AHA programı, koronavirüs salgını döneminde gerekli önleyici hijyen, sağlık ve güvenlik önlemleri alınması konusunda dünya genelindeki havalimanlarıyla işbirliği halinde.

Program, bir havaalanının sağlık önlemlerini ACI Aviation Business Restart and Recovery yönergeleri ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) Konsey ve Havacılık Kurtarma Görev Gücü (CART) önerileri ve endüstrinin en iyi uygulamaları ile uygun olması için çalışıyor.

Tibah Havaalanları Operasyonu Genel Müdürü Sofiene Abdessaelm konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne, paydaşlarımıza, ortaklarımıza ve tüm Tibah ekibine bu önemli akreditasyona ulaşmadaki gayretli çabalarından dolayı teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum, bu dikkate değer bir işbirliği çalışması oldu.”

Arab News