ABD Başkan adayı Joe Biden ve ABD Başkanı Trump

Anket: Trump, Iowa’da Biden’ın 7 puan önünde

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerine yönelik yapılan yeni bir ankete göre seçim eğilimleri tahmin etmesi zor eyaletlerden biri olan Iowa’da Demokrat rakibi Joe Biden’in 7 puan önünde görünüyor.

İngiltere merkezli The Independent’a göre, Demokrat aday Joe Biden ulusal kamuoyu yoklamalarında ABD başkanının önünde yer alıyor. Ancak Iowa’daki rakamlara göre Trump Biden’a 7 puan fark atıyor.

Selzer araştırma şirketi tarafından Ekim ayının son haftasında yapılan ve Cumartesi günü yayınlanan ankette, Iowa seçmenlerinin yüzde 48’inin Trump’ı, yüzde 41’inin ise Biden’a destek verdiği sonucu çıktı.

Iowa merkezli Selzer şirketinin Başkanı Ann Selzer, Başkan Trump’ın 4 yıl önce Iowa’da kazandığı demografik grupları koruduğunu dile getirerek, adaylardan hiçbirinin yüzde 50 oy alamaması nedeniyle sonuçların değişme olasılığı taşıdığını söyledi.

Florida, Iowa, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin ve Arizona, bir aday halk oylamasını kazansa bile 2016’da olduğu gibi seçim sonuçlarını beklenmedik şekilde değiştirebilen başlıca eyaletler olarak kabul ediliyor.

Şarkul Avsat