Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hadrami ve Japon Yetkilinin görüşmesinden bir kare (SABA)

Yemen: Husiler teknik ekiplerin Safir’e ulaşmasını engelliyor

Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hadrami, dün (Pazartesi), Husi milislerin BM teknik ekiplerini tankerin boşaltılması ve daha güvenli hale getirilmesi noktasında, Safir petrol tankerine ulaşmalarını engellemeye çalıştıklarını vurguladı

El-Hadrami Riyad’da Japonya’nın Yemen Maslahatgüzarı Yuji Hattori ile görüşmesinde, İran destekli terörist milislerin geçersiz ve mantıksız gerekçeler göstererek teknik ekiplerin Safir tankerine ulaşmalarını engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan Uluslararası toplumu, Husilere Safir tankerindeki sorunu bir an önce çözmeleri konusunda baskı yapmaya çağırdı.

Hadrami ayrıca, iki ülke arasında işbirliğine dayanan konular ile bunları çeşitli alanlarda geliştirme ve güçlendirme yollarına değindi. Ayrıca uluslararası forumlarda iki ülkenin ilgi alanlarına giren ortak konulardaki tutumlarının koordinasyonunu inceledi.

Japonya Maslahatgüzarı ülkesinin Yemen ve meşru hükümetin arkasında olduğunu belirtirken Yemen’de barış, güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanması konusundaki desteklerini ifade etti.

Şarkul Avsat