Kuveyt Emiri Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah

Kuveyt Emiri’den güvenlik ve sosyal dokuya yönelik tehditlere karşı sağlam durma sözü

Kuveyt Emiri Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, dün (Çarşamba) yaptığı açıklamada, ülkede güvenlik ve istikrarın temellerini sağlamlaştırmanın ve her türlü tehdide karşı koymanın önemine vurgu yaptı. Kuveyt Emiri dün İçişleri Bakanlığı’nda yaptığı konuşmada güvenlik liderlerine hitaben, “Ülkenin güvenliğini ve sosyal dokusunu bozmaya çalışanlar karşısında sağlam duracağız ve bu hususta herhangi bir kusur ya da ihmali asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kuveyt Devleti Emiri, kanunların toplumun tüm kesimlerine uygulanması hususunda taviz gösterilmemesi, güvenlik ve adaletin saygınlığının artırılması için gereken disiplinin sağlanması ve güvenlik görevlilerinin her zaman iyi bir örneklik teşkil etmelerinin muhafaza edilmesi çağrısında bulundu.

Şeyh Nevaf, dün İçişleri Bakanlığı’nda yaptığı konuşmasında, ülkedeki güvenlik ve istikrarın temellerinin sağlamlaştırılmasının vazgeçilmez bir esas olduğunu, bunun her ülkede kamusal hayatın sürekliliği ve etkinliği için zorunlu olduğunu, güvenlik olmaksızın, hiç şüphesiz gelişme çarklarının duracağını ve toplumun tüm bileşenlerinin bozulacağını ifade etti.

Kuveyt Emiri, “Ülkenin her yanında istikrarın temellerini güçlendirmek ve güven ve huzuru yaymak, vatandaşların ve bu güzel topraklarda yaşayan herkesin güvenliğini sağlamak, canlarını ve mallarını korumak, tüm önceliklerimizin en ön sırasında yer alıyor. Bu hususu sürekli ve dikkatli biçimde takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güvenlik kurumu mensuplarının ihtiyati tedbirlerin uygulanmasında ve salgın riskine maruz kalmalarına rağmen koronavirüs salgının yayılmasıyla mücadele çabalarının başarı sağlamasında üstlendikleri aktif role de övgüde bulunan Kuveyt Emiri, “Görevimizi en iyi şekilde yerine getirmemizi sağlanması için bakanlığın tüm birimlerinin verimliliğini, güç ve yeteneklerini artırma ve geliştirme yolunda hiçbir çaba ve gayretten kaçınmayacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enes Halid es-Salih ise “Kuveyt’teki güvenlik yetkilileri büyük engellerle karşı karşıyadır. Çabalarımızı iki katına çıkarmamız, daha dikkatli ve ihtiyatlı olmamız, herhangi bir savsaklamaya yer vermeden kanunları herkes için eşit olarak uygulamada ciddiyetle hareket etmemiz gerekmektedir. Yine ülkede güvenlik ve istikrarı sağlamak için vatandaşlar ve güvenlik güçleri arasında pozitif işbirliğinin tesis edilmesi gerekmektedir. Güvenliğin kanunlarla doğrudan bağlantılı olduğu dikkate alındığında,  yayınlanmasının üzerinden uzun bir zaman geçen ve başta uygulama aşamasında olmak üzere şu anda bazı olumsuz yönleri ortaya çıkan birçok yasanın incelenmesi, amaç ve hedefleri doğrultusunda geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor” açıklamalarında bulundu.

Bakan Salih, İçişleri Bakanlığı’nın, Kuveytli erkeklerin yabancı uyruklu kadınlarla evlenmesinden sonra vatandaşlık hakkı kazanması yönündeki kanun tasarısının, hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Söz konusu kanun taslakları arasında, trafikte hayat kurtarmak için trafik kanunlarının uluslararası trafik kanunlarına uygun hale getirildiği kanun taslağı, nüfus yapısına doğrudan zarar veren ikamet ticaretini suç haline getirmek ve bununla mücadele etmeye yönelik yabancı ikameti kanunu taslağı ve bir sonraki Ulusal Meclis’in değerlendirmesi altında olması için bu haftaki bakanlar kurulu görüşmesinde onaylanan Ulusal Seçim Komisyonu taslağı bulunuyor.

Şarkul Avsat