Kral Selman ve Merkel’den terörle mücadele vurgusu

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kral Selman ve Merkel, söz konusu telefon görüşmesinde her türlü terör ve radikalizm ile mücadele edilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.

İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme yollarının ele alındığı görüşmede, Suudi Arabistan’ın bu ay ev sahipliği yapacağı G20 zirvesinin çalışmalarına değinildi.

Kral Selman, son dönemde Fransa ve Avusturya’da gerçekleşen terör eylemlerinin yanı sıra Fransa’da Hz. Muhammed’e karşı hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasını şiddetle kınayarak, “İfade özgürlüğü, insanlar arasında saygı ve bir arada yaşamayı teşvik eden ahlaki bir değerdir. Nefreti, kültürel ve medeniyet çatışmasını yaymanın bir aracı değildir” dedi.

Kral Selman telefon görüşmesinde, din ve medeniyet takipçileri arasındaki yakınlaşmanın güçlendirilmesi, hoşgörü ve ılımlılık değerlerinin yayılması gerektiğini vurgulayarak, nefret, şiddet ve radikalizmi besleyen tüm uygulamaları reddetmenin önemine değindi.

Şarkul Avsat