Trump’ın ekibi Pensilvanya sonuçlarına ilişkin dava açtı

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası ekibi, Pensilvanya’daki postayla oylama sisteminin ‘şeffaflıktan yoksun olduğu’ gerekçesiyle eyaletteki seçim sonuçlarının belgelendirilmesini durdurmak için dava açtı.

Dava, eyalet yetkililerinin Demokrat Joe Biden’ın zaferini tasdik etmesini önlemek için acil bir mahkeme kararı çıkarmayı amaçlıyor.

Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Trump’ın ekibinin haksız seçimler düzenledikleri ve eyalet yasalarını ihlal ettikleri için Pensilvanya’daki yetkililere karşı dava açacağını bildirmişti.

Philadelphia şehrinin de seçimlerde hile geçmişi olduğunu iddia eden Guiliani, şehirde ölülere oy kullandırıldığını bildirerek, bazı oy pusulalarında uzun zaman önce hayatını kaybedenlerin isimlerinin seçmen olarak yer almasına atıfta bulundu.

Guiliani, “Bu delil, belirli sayıda oyun sayılmasını iptal etmek için kesinlikle yeterli. Bu seçimleri etkileyecektir. Gözlemciler seçim sandıklarından 6 ila 9 metre uzakta tutuldu. Joe Biden’a 50 veya 5 bin kez oy verilmiş olabilir” dedi.

Trump, Michigan, Wisconsin, Nevada, Georgia ve Arizona da dahil olmak üzere bazı diğer eyaletlerde de dava açmayı planlıyor.

Şarkul Avsat