Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz (SPA)

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz: Sorumluluğumuz her zaman daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemekti ve öyle de kalacaktır

G20 liderleri zirvesi, gündemdeki ekonomik meseleler üzerinde uluslararası bir fikir birliğine varmayı amaçlıyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, bugün, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, “G20, korona salgınının etkilerini hafifletme konusunda yeteneğini kanıtladı. Sorumluluğumuz, herkes için daha iyi, sağlıklı ve müreffeh bir geleceğe doğru ilerlemekti, öyle olmaya da devam edecek. Suudi Arabistan, bu yılki çalışmalarına başkanlık ettiği G20 ülkelerinin liderlerinin bir araya gelmesinden memnun. G20, korona salgınının etkilerini hafifletmek amacıyla çabalarını birleştirme gücünü ve yeteneğini kanıtladı” dedi.

Riyad, G20 liderleri zirvesine bugün ve yarın ev sahipliği yapacak. Riyad’ın, G20 liderler zirvesine ev sahipliği yapması Arap dünyası için bir ilk anlamına geliyor.

G20 liderleri zirvesi, gündemdeki ekonomik meseleler üzerinde uluslararası bir fikir birliğine varmayı amaçlıyor.

Video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen zirve toplantılarının on beşinci oturumuna Kral Selman bin Abdulaziz başkanlık edecek. G20 liderleri zirvesi korona salgınının yarattığı küresel koşullar ışığında, çok sayıda liderin ve uluslararası ve bölgesel kuruluşların katılımıyla gerçekleşiyor.

Zirve gündeminde başta enerji, iklim, dijital ekonomi, sağlık ve eğitim olmak üzere bir dizi konu yer alıyor.

Şarku’l Avsat