Seyfu’l Arab ortak tatbikatına katılan ülkelerin askerleri (Mısır Ordu Sözcüsü’nün Facebook sayfası)

Mısır’da 6 Arap ülkesinin katılımıyla ‘Arap Kılıcı’ tatbikatı

Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn ve Sudan, Mısır’ın kuzeybatısında yer alan Muhammed Necib Askeri Üssü’nde ‘Seyfu’l Arab (Arap kılıcı) isimli ortak askeri tatbikat başlattı.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rifai tarafından resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada, söz konusu tatbikata katılan ülkelere ait asker ve teçhizatın tüm ihtiyati tedbirler altında hava ve deniz yolu ile Mısır’a geldiği bildirildi.

Deniz, hava ve kara kuvvetlerinin katılımıyla 26 Kasım’a kadar sürecek tatbikata ilişkin açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Seyfu’l Arab tatbikatı, Mısır ile kardeş Arap ülkeleri arasındaki askeri ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine ilişkin faaliyetler kapsamında gerçekleşiyor. Bu tatbikat, askeri işbirliğinin temellerini geliştirmek ve sağlamlaştırmak, Mısır silahlı kuvvetleri ile kardeş Arap ülkelerinin silahlı kuvvetleri arasında tüm silah ve teçhizatı kullanarak ortak çalışmalar geliştirmek amacıyla Arap dünyası düzeyinde gerçekleştirilen en iyi tatbikatlardan biri olarak kabul ediliyor.”

Şarku’l Avsat