Suudi Arabistan, Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü’nü 6 kategoride kazandı

Suudi Arabistan hükümetine ait kurum ve girişimler, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin Arap Birliği ile işbirliği içinde dağıttığı Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü’nü en önemli 6 kategoride kazandı.

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı ‘En İyi Arap Bakanlığı’, Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Otoritesi (SFDA) ise ‘En İyi Arap Devlet Kurumu’ kategorilerinde Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül töreni, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un himayesinde video konferans aracılığıyla dün düzenlendi.

Kurumsal gelişim

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid ödül kazanan kurumları tebrik ederek, “Aday olan tün Arap hükümet yetkililerinin şunu diyoruz: Kurumlarınızı geliştirmeyi, Arap dünyamızın istikrarını, ekonomisinin gelişmesini, yaşamının refahını ve çocukların geleceğini inşa etmeyi bırakmayın” dedi.

Şeyh Al Maktum tebrik konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi, 5 binden fazla aday arasında Arap dünyasının en iyi bakanlığı olarak seçilen Ticaret Bakanlığı’nın kazandığı zaferden dolayı kutluyorum. Veliaht Prens liderliğindeki 2030 Vizyonu, dünya ile rekabet eden eşi görülmemiş Arap hükümeti deneyimleri yaşattı.”

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı

Bakanlık, uluslararası standartlara göre inovasyon ve geliştirme kavramlarını benimsemesiyle elde ettiği kurumsal başarısı sonucunda ‘Arap dünyasının en iyi bakanlığı’ seçilerek, Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü’nü kazandı.

Bakanlık ayrıca, daha önceden olduğu gibi 15 gün yerine internet ortamında 30 dakika içinde şirket kurulmasını sağlayan ‘Şirketinizi kurun’ hizmeti ile Arap dünyasında en iyi devlet hizmeti ödülünü aldı.

Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Dr. Macid el-Kasabi, Ticaret Bakanlığı’nın ‘en iyi Arap Bakanlığı’ olarak Şeyh Al Maktum sponsorluğundaki Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü’nü kazanmasının ülke için yeni bir başarı olduğuna dikkat çekerek, bunun 2030 Vizyonu’nun meyvelerinden biri olduğunu vurguladı.

Diğer kazananlar

Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü, toplam 15 kategoride bireyler ve kurumlara veriliyor.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı’nın ‘Optimal Antibiyotik Kullanımı’ projesi ‘Sağlık Sektörünün Geliştirilmesi için En İyi Arap Hükümeti Projesi’ ödülünü kazandı.

Ayrıca Bahreyn İçişleri Bakanlığı’nın ekonomik ve gümrük enformasyon yönetişimi hizmeti, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün ‘Furijat’ hizmeti, Ürdün’de kamu güvenliği için uygulanan ‘mobil lisans’ hizmeti hükümet geliştirme deneyimi konusunda en iyi girişim ödülüne layık görüldü.

Yeni iş kuralları ve koşulları

BAE Kabine İşleri Bakanı ve Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü Mütevelli Heyeti Başkanı Muhammed el-Gergavi törende yaptığı konuşmada, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünyada yeni kurallar ve çalışma koşulları dayattığı koşullar ışığında, Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü’nün zamanlaması daha iyi olamazdı. Ödülün hedefleri, Arap dünyasında gelecek hükümetlerin yeniden tasarlanmasıdır, böylece modern çalışma mekanizmaları geliştirmek ve ortaya çıkan zorlukları ele almak için yenilikçi araçlar ve çözümler geliştirmek için çalışırlar” ifadelerini kullandı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ise, “Arap Hükümeti Mükemmellik Ödülü, Arap devlet kurumlarında kalite ve mükemmellik kültürünü yaymayı hedefliyor” dedi.